VD:n har ordet

Keiretsu Forum NordicsUncategorized

Sommaren är verkligen här och vi har redan fått några veckor med magiskt sommarväder i Stockholmsområdet och jag vill passa på att önska er alla en fortsatt härlig ledighet och sommar. 

Pandemin som lamslog hela världen stoppade inte kraften i Keiretsu Forum Nordics verksamhet. Istället möjliggjorde den för oss att digitalisera alla mötesrutiner oerhört snabbt. Vi har arrangerat månatliga forummöten, deal screening, och startup DD helt digitalt, en omställning jag verkligen upplever som otroligt fördelaktig och smidig som nu öppnar upp för hela Sverige och de nordiska investerarna att medverka i vår process. Vi kunde aldrig ha gjort detta om det inte var för det absolut oersättliga teamet som driver maskinen KFN.
Stort tack Disa, Emma, Aga och Ted!

Trots det vackra vädret har flitens lampa lyst hos många Keiretsu-medlemmar. Genom idogt hårt arbete, due diligence och extrainsatta Forummöten har vi hunnit med att göra ett flertal investeringar innan sommaren, fyra investeringar sticker ut ordentligt!

Det är fjärde året som Keiretsu Forum Nordics är verksamma och vi går från klarhet till klarhet. Som ni vet så åtog jag mig under hösten att kliva in i rollen som VD och Chapter President.

Vi startade året med ett episkt EXPO. 
Talare som pratade om framtiden och rymden, innovation på högsta nivå, samt vad vi ska göra för att bygga världen framåt. Tolv bolag presenterade sina case som på olika sätt ställer om fokuset framåt. 

Ett av målen för 2020 var att sätta upp ett samriskbolag (CNC) där medlemmarna kunde samla mindre poster och göra gemensamma större investeringar. 

De trettiofyra Keiretsu Forum Nordics medlemmar som tillsammans skapade samägda investeringsbolaget “Cross Nordic Capital 2020” – utgör en samlad kraft runt målet 5 MSEK och 10 investeringar, utöver de investeringar som enskilda Keiretsu Forum investerare gör under 2020.

Vi är hälften kvinnor och män som tillsammans har vi skapat ett otroligt effektivt analysverktyg för att sam-syndikera med medlemmarnas investeringar. Investeringskommittén består av nio personer (fyra delar på två platser). 

Jag hade inte hunnit med allt om jag inte fått otrolig hjälp och stöd av Anna Nelson som håller ordning på möten och processer. Tack Anna! 

Investeringsbolaget har skapat Break-IT nyheter via första sam-investeringen i Race to Race – Ni kan läsa artikeln via snygga och numera uppdaterade hemsidan och bloggen på www.keiretsuforumnordics.com.

Jag ser fram emot en fantastisk höst tillsammans med er alla.

Varma hälsningar Anette Nordvall

VD & Chapter President